Toont alle 3 resultaten


De kenmerken van een olifant op een schilderij

Er zijn vele manieren waarop je een olifant kunt schilderen om de verschillende kenmerken af te beelden. Vele schilderijen maken gebruik van een of twee olifanten. Olifanten zul je echter vaak in kuddes zien en worden daarom ook regelmatig in kuddes afgebeeld. Wanneer je een kudde op een schilderij ziet kan dit soms nog bijzonderder zijn dan een elke olifant. Elke olifant heeft namelijk dezelfde soort kenmerken maar toch is elke olifant ook uniek.

Baby olifanten op een schilderij

Naast volwassen olifanten worden ook baby olifanten vaak afgebeeld op een olifanten schilderij. Olifanten zijn natuurlijk hele grote dieren en zelfs baby olifanten zijn al erg groot. Daarnaast maken olifanten graag gebruik van modder en dit kun je ook op verschillende schilderijen terugzien. Zeker bij baby olifanten is het extra schattig wanneer te zien is dat ze in de modder hebben gezeten. Voor een speelser effect kun je dan ook kiezen voor een schilderij met baby olifanten in de modder.

De slurf van een olifant

De slurf is uiteraard een van de meest opvallende kenmerken van een olifant. De slurf van een olifant is erg functioneel en olifanten gebruiken deze voor meerdere doeleinden. Zo zijn er olifanten schilderijen waarop olifanten hun slurf gebruiken om te eten. Zoals je op meerdere schilderijen terug zult zien kunnen olifanten daarnaast nog veel meer dingen met hun slurf vasthouden. Ook gebruiken olifanten hun slurf graag of water mee te spuiten. Dit is zowel in het echt als op een schilderij erg bijzonder om te zien. Olifanten die met hun slurf water spuiten worden dan ook vaak afgebeeld op een olifanten schilderij.

Andere kenmerken van een olifant

Naast hun unieke slurf hebben olifanten nog veel meer bijzondere kenmerken. Zo hebben olifanten naast hun slurf ook twee grote slagtanden. Wanneer een olifanten slurf wordt afgebeeld komen ook de slagtanden in veel gevallen mooi tot hun recht. Daarnaast denk je bij een olifant ook al snel aan hun grote oren. Ook dit is een kenmerk dat op veel schilderijen heel erg mooi terugkomt. Olifanten kunnen hun oren bewegen en ook op schilderijen worden de oren in sommige gevallen in een meer unieke positie weergegeven. Tenslotte heeft een olifant een huid met een hele bijzonder textuur. Met behulp van een goed schilderij kun je de structuur van de olifanten huid bijna voelen.