Toont alle 11 resultaten


De verschillende opties voor een hert schilderij

Een schilderij met een hert erop brengt een natuurlijke sfeer in huis. Het is dan ook niet moeilijk om je met behulp van een herten schilderij helemaal in de natuur te wanen. Bij een hert schilderij kun je je makkelijk inbeelden hoe je door een bos of over de heide wandeld. Door even helemaal weg te dromen bij een hert schilderij zorgt je ervoor dat je de rust in huis haalt. Een hert schilderij past daarnaast ook perfect in een buiten- of een vakantiehuis. Zeker voor een huisje in de natuur is dit het perfecte schilderij.

Het combineren van een schilderij met een hert

Herten schilderijen zijn te vinden met zowel één als meerdere herten erop. Vanwege de warme bruine kleur van een hert hebben vele herten schilderijen een mooie warme kleur. Deze schilderijen staan dan ook heel erg mooi in een interieur met veel hout. Daarnaast is een hert schilderij perfect te combineren met andere schilderijen van het bos.

De leefomgeving van een hert

Herten leven in bosrijke gebieden en dit komt ook op veel herten schilderijen heel mooi terug. Veel herten schilderijen hebben namelijk een prachtig bos op de achtergrond. Afhankelijk van het seizoen kan een bos allerlei verschillende kleuren hebben. Als je wilt gaan voor een mooie warme achtergrond met veel bruin, rood en oranje tinten dan is een schilderij van een hert in de herfst hiervoor perfect. Daarnaast zijn herten ook vaak op de heide te vinden. Dit is dan ook de andere achtergrond die vaak op herten schilderijen wordt afgebeeld. Ook een heide kan afhankelijk van de plek en het seizoen allerlei verschillende kleuren hebben.

Het gewei van een hert

Een van de bekendste en voor veel mensen ook het het meest bijzondere kenmerk van een hert is het gewei. Geweien komen in verschillende soorten en maten afhankelijk van het hert. Herten met een heel groot gewei zijn al snel erg indrukwekkend om te zien. Op schilderijen zul je daarom ook vaak herten met een groot gewei terugzien. Daarnaast zijn er ook veel schilders die creatief omgaan met het afbeelden van het gewei. Je ziet bijvoorbeeld vaak op schilderijen terug dat het gewei is bedekt met bloemen of planten. Naast dat dit er heel erg mooi uitziet zorgt dit er ook voor dat er gemakkelijk meer kleur in het schilderij kan worden verwerkt.